Hvordan lade med recharge

Vi mener det skal være enkelt å lade elbilen. Derfor lar vi deg velge hvordan du vil starte og betale for lading ved våre ladestasjoner. Du kan lade elbilen med ladebrikke eller app fra flere leverandører, eller du kan velge én av våre enkle drop-in-tjenester.

Lad med ladebrikke

Det er raskt og enkelt å lade med ladebrikke, og du kan lade med ladebrikke ved alle våre ladestasjoner. Husk at ladebrikken må være registrert hos en av våre ladeleverandører.

Våre ladetips med ladebrikke:

– Ladebrikken må være registrert hos en av våre ladeleverandører.
– Ladebrikken fra Elbilforeningen eller NAF kan også benyttes hos oss, dersom den er registrert hos ladeleverandøren Fortum.
– Ved ladeproblemer, sjekk om du har en gyldig betalingsløsning registrert i appen.

 1. Sett i kontakten
 2. Hold ladebrikken over kortleseren
 3. Følg instrukser på skjerm
 4. Avslutt lading ved å holde ladebrikken over leseren igjen og følg eventuelle instrukser på skjerm.

Lad med app

Alle våre ladeleverandører tilbyr lading med app. Fremgangsmåten for lading varierer mellom appene. Kontakt din ladeleverandør for mer informasjon. Vi tilbyr ikke egen ladeapp.

Våre ladetips med APP
– Sjekk at betalingsløsningen er gyldig i appen.
– Pass på at nummeret og bokstaven på ladestasjonen og i appen er likt før du begynner å lade.
– Noen ladestasjoner går i pausemodus om det tar for lang tid fra du setter kabelen i bilen og før stasjonen får en startkommando fra appen. Dersom ladestasjonen går i pausemodus kan det være lurt å sette kabelen tilbake i ladestasjonen og følge instruksjonene på nytt.

 1. Åpne appen. Sjekk at du er registrert, betalingsmåten er gyldig og at du er logget inn i appen.
 2. Sett i kontakten.
 3. Finn ladestedet i appen og velg riktig ladestasjon. Stasjonen har et nummer ved ladekabel, og det vil du gjenkjenne i appen.
 4. Følg instruksjonene i appen. På noen av ladestasjonene må du også klikke start på skjermen før du kan begynne å lade.
 5. For å avslutte ladingen følg instruksjonene i appen.

Lad med SMS

Mobilen har de fleste alltid med seg. Hos oss er det mulig å starte ladingen med SMS uten å være registrert som ladekunde. Når du lader med SMS så trekkes summen fra på din mobilregning.

Det koster ikke noe å sende sms, men du betaler for lading. Pris for lading finner du under hvert enkelt ladeuttak i vårt ladekart.

Våre ladetips for drop-in SMS
– Mange skriver feil ladenummer, eller forsøker å starte lading på feil kabel. Koble fra, sjekk gjerne både nummer og bokstav, og forsøk igjen.
– Noen telefonummer er blokkert for SMS innholdstjenester, dersom du ikke får startet lading så ta kontakt med din mobiloperatør.

 1. Finn ladenummer ved ladeuttak.
 2. Sett i kontakten.
 3. Send start “ladenummer” til 2430 for å starte lading.
 4. For å avslutte lading send avslutt “ladenummer til 2430.